Neem contact op

Andrea De Weerdt

Andrea de weerdt (1962) is als kunstenaar hoofdzakelijk autodidact, ze leerde schilderen door goed te kijken en van alles uit te proberen. Ter ondersteuning volgde zij schilderlessen aan de Muzerie te Zwolle. Haar onderwerpen zijn zowel figuratief als abstract.
Andrea past verschillende schilderstechnieken toe.Dat kan je goed zien in haar Mixedmedia materieschilderijen, ze werk met hout, touw, metaal, papier, steen. Ze maakt werken in olieverf, acrylverf en aquarel. Grote doeken en kleine doeken. Ze vind het een uitdaging om steeds weer wat nieuws te ontdekken.
Ze is altijd op zoek naar mogelijkheden om op verschillende manieren structuren en texturen te maken.Ze durft buiten de lijntjes te kleuren en kent geen beperking , ze doet " gewoon " Haar schilderijen zijn in prachtige aardetinten geven rust en zijn in balans.
Haar inspiratie haalt ze uit de natuur. Denk aan de prachtige structuur van boomschors , gebarste droge aarde ,oude muren en gebouwen, oude planken en vooral roestvorming vergankijkheid .Dit verwerkt ze graag in haar mixedmedia materieschildrijen.Haar schilderijen zijn vooral in aardetinten of heel sereen zacht van kleur.Ook geniet ze ervan om zeegezichten te schilderen in mixedmedia , acrylverf of olieverf. Andrea is erg veelzijdig en geniet van vele schildertechnieken en de mogelijkheden van materialen.Ze werkt vanuit haar kleine gezellige atelier in Heino. Ze geeft workshops en op haar facebook pagina en op haar youtube kanaal laat ze zien hoe haar schilderijen tot stand komen. Andrea deelt graag haar eigen schilderervaringen en heeft op deze manier al heel veel mensen kunnen stimuleren en geholpen. Ze is erg toegankelijk en gunt een ander diezelfde vrijheid in het schilderen.Ze heeft meerdere exposities gehad en er volgen er meer. Bijna al haar schilderijen zijn beschikbaar voor de verkoop. Neem gezellig een kijkje op haar fb pagina. Andrea schildert vanuit haar hart met veel gevoel.
Ik heb verschillende stijlen, ik maak abstracte schilderijen , mixedmedia / materie schilderijen. Ook figuratief .
Ik werk vanuit mijn gevoel heel af en toe maak ik een uitstapje naar wat meer realistisch werk of maak ik een aquarel.
Ik heb dus verschillende technieken .
Ik werk met acrylverf of olieverf.
Gebruik verschillende materialen en maak heel graag structuren van verschillende materialen . Ik bouw mijn schilderijen in lagen op.
Ik verwerk verschillende materialen in mijn werk . Ook huis tuin en keuken materiaal.
Galerie tuin & zo Dalfsen
Duteweerd Raalte 1-5 -2008 30-9-2008
Galerie Korpershoek Nieuwleusen 4-10-2008 1-1-2009
Maalderij /podium Heino 7-10-2011 30-11-2011
Strunk Raalte 7-01-2012 19-02-2012
Kunstroute Heino 17-05-2014 18-05-2014
Kunstroute Heino 5-05-2015 7-05-2015
Galerie Tom Lucassen Ommen 1-09 -2019 01-03'2020
Deel deze pagina via: