Neem contact op

Davitha Van Kuilen

Davitha van de Kuilen (1987) is een jonge Nederlandse kunstenares die schildert, tekent en met grafische druktechnieken werkt. Ze groeide op in haar moeders atelier, waar ze al vroeg leerde dat je met kunst dingen kunt vertellen die je niet makkelijk in woorden kunt vatten. In 2010 rondde ze haar kunstopleiding bij ArtEZ Arnhem af. Twee jaar later voltooide ze de master Kunsteducatie bij ArtEZ Zwolle. Met regelmaat exposeert zij haar werk in diverse galeries en groepstentoonstellingen.


Davitha’s werk is duidelijk herkenbaar aan de unieke wijze waarop ze schilder- en druktechnieken combineert met een fijn lijnenspel en helder kleurgebruik. Bij hoogdruk worden de lijnen weggesneden uit het materiaal. In haar afbraaklino’s gebruikt ze dit onomkeerbare proces als conceptueel uitgangspunt en metafoor.


De Veluwe, met haar bossen, vlakten en weertypes, is waar Davitha beweegt, tot rust komt en het leven relativeert. Terug in haar atelier probeert ze in beeld te vatten wat ze niet los kan laten. Ze spiegelt en onderzoekt in haar werk persoonlijke en universele vragen over zelfbeeld, mensbeeld en Godsbeeld. Ze zoekt grenzen op – fysiek én in het formaat van haar werk – en weet daarbij altijd een perspectief te bieden van hoop en geloof.
  • Mercuriusweg 8
    3771NC Barneveld
  • 06 30917983
  • www.davitha.nl
  • Davitha Van Kuilen
Deel deze pagina via: