Neem contact op

Marja Driessens-Diessel

Het was nog in de vorige eeuw (1992) dat het fotografievirus mij te pakken kreeg toen ik een technische cursus over diafragma, scherptediepte en compositie volgde. Ik pakte meteen door met een aantal creatieve cursussen. Een wereld van fotografische mogelijkheden op het gebied van lijnen, vlakken en kleuren ging voor mij open. Mijn voorkeur ging uit naar de strakheid van moderne architectuur. Vooral de bruggen en bouwwerken van de Spaanse architect Santiago Calatrava raken mij in het bijzonder. Toch is er naast het warmbloedige en mediterrane van Calatrava ook een grote plek voor de winterse wereld van Scandinavië in mijn fotografie.

Hoewel ik me graag laaf aan inspirerend werk van tal van fotografen, probeer ik een eigen stijl te ontwikkelen. Dat streven is denk ik wel gelukt. Naast de grafische werking van architectuur worden mijn beelden steeds abstracter en gelaagder. De latere invloed van schimmen en meerdere ‘lagen’ in mijn foto’s heb ik grotendeels aan fotografe Diana Bokje te danken. Nog altijd spelen schaduw- en spiegelbeelden en gelaagde objecten een belangrijke rol in mijn werk.

Sinds een paar jaar waag ik mij ook aan Intentional Camera Movement en meervoudige belichting, en het creëren van 'eigen werelden' door middel van Photoshop. De grote kennis en kunde van Saskia Nelissen (Kasias) en de creativiteit van de leden van de Photo Art Club zijn onmisbaar voor mijn ontwikkeling.
Kunstuitleen HA-15 Harlingen: doorlopend.
Deel deze pagina via: