Neem contact op

Evelien Bannenberg

Evelien Bannenberg woont sinds 1986 in Nijmegen. Afgestudeerd aan de Kunstacademie AKI 1993 .Daar beoefende zij Grafische technieken .Zij verbond zich in 2000 aan de Botanische tuin Nijmegen en tekent sindsdien planten in eenvoudige lijnen. De klare lijnen en minimalistische stijl karakteriseren haar werk. Met bamboepen en inkt op rijstpapier worden directe klare lijnen getekend. Tevens beoefend zij de Japanse ambacht Sumi-E. Naast het tekenen heeft zij zich intensief verdiept in de plantenleer en is haar Fascinatie voor het ontstaan voor de plantenwereld en de diversiteit van alle soorten geboren Het onderwerp in haar tekeningen.
Van het Carboon tijdperk tot op heden, Reuzenpaardenstaart (Equisetum telmateiaen) en de Japanse notenboom (Ginkgo biloba),zijn haar favourieten.
De tekeningen zijn dynamisch en direct van lijn Haar stijl van tekenen is sterk verwant aan de eeuwenoude Japanse traditie van Zen kunstenaars.
De maten van haar werk variƫren van briefkaartformaat tot scrolls van drie meter. Het werk leent zich voor diverse ruimtes. De op rijstpapier getekende werken kunnen zowel met als zonder lijst aan de muur, of voor een raam worden gehangen. Daar waar het licht doorlaat en rust in een ruimte biedt. De werken kunnen tevens op stof worden gemaakt.


Pentekening met inkt/ bamboepen en Sumi-E.
Galerie Beam, Nijmegen
ZEN, Eindhoven
Kunstkapel Notre Dame Des Arts (NDDA), Ubbergen
LandgoedLAB Grootstal, Nijmegen
Kasteel de Kinkelenburg, Bemmel
Galerie Satijnvogel, Nijmegen
Galerie Contrast, Tilburg
Festival der Kunsten, Nijmegen
Deel deze pagina via: