Neem contact op

Gita Kalishoek

Gita woont en werkt te Rotterdam.
Zo lang als zij zich kan herinneren heeft zij zich beziggehouden met allerlei vormen van beeldende kunst, zoals tekenen ,schilderen, boetseren en textiele werkvormen.

Op het gebied van de schilderkunst heeft zij cursussen gevolgd bij beeldend kunstenaar W Stoop. Wat betreft het werken met zijde en vilt is zij autodidact.

De natuur vormt voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. De prachtige herfstkleuren ,de winterse structuren, het voorjaar met de tere kleuren, de contrasten in licht en donker tijdens de zomer, de sfeer van een vroege ochtend en ga zo maar door.

Met name de tegenstelling, van de schoonheid aan de ene kant en de hardheid van de natuur aan de andere kant, is interessant voor haar.

Al deze indrukken probeert zij zowel in haar schilderijen als in haar shawls en viltwerk te verwerken.

Haar werk is opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij kleur een belangrijk elementen is. Vanuit een eerste opzet werkt zij het onderwerp intuïtief verder uit. Tijdens dit proces is nog van alles mogelijk. Via eventuele nieuwe invalshoeken creëert zij haar eigen interpretatie van het onderwerp.

Momenteel bevindt zij zich graag op de grens van figuratie en abstractie, waarbij zij de essentie van het onderwerp probeert weer te geven.

Favoriete schilders zijn oa Rembrandt, Isaäc Israëls en glaskunstenaars zoals Gallé, Tiffany, Lalique en Dale Chihuly
2016 Galerie Chrisart Noordeinde Den Haag /Galerie Kortom Voorheuvel 48 Zeist/ Galerie Anita Ammerlaan Roosendaal/kunstkring Capelle ad Ijssel
2015-Galerie Pulitzer, Amsterdam /Galerie KwadW Rotterdam.
2014-Galerie Arthuus Loenen/ Galerie Anita Ammerlaan, Roosendaal/ARA Art fair, Zwijndrecht/ Fluwels Tulpenland.
2013-Bibliotheek ad Ijssel, Capelle ad Ijssel/ Crimpenersteyn, Krimpen ad Ijssel
2012- Kunstdagen Den Haag, Rotterdam /Galerie Kunst ad Kade, Rotterdam.
2011-Galerie Kralingen Rotterdam/ Open dag Atelier Rotterdam
Deel deze pagina via: