Neem contact op

Ineke Brouwers

Voor mij vormt schilderen een rode draad in mijn leven. Als kind met mijn vader naar de zondagsschool in Essen , Belgïe voor tekenlessen . Na de middelbare school zag ik geen toekomst na de kunstacademie , als docent , dus daarom een studie radiodiagnostiek. Na en tijdens jaren van werken en kinderen opvoeden ben ik weer gaan schilderen. Les van Toon Widlak , beeldend kunstenaar in Haaren N.Br. en bij Stijn Molenkamp in Rosmalen , lid van Het Bossche Palet , twee jaar les in gouaches en collages aan het "Duvelhok" , Centrum voor Beeldende Kunsten in Tilburg. Daarna 5 jaar basisopleiding en 3 jaar specialisatie op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk , België.
Tijdens de studie kwamen twee passies bij elkaar : schaatsen en schilderen. Als enthousiast toerschaatser vroeg ik me af : hoe breng ik de beweging , de kracht en snelheid op een statisch doek ? Hoe verenig ik de intense dynamiek en de tot beschouwing stemmende kunst ? 3 Jaar lang maakte ik zo'n 50 schilderijen over dit thema. Dit resulteerde in diverse exposities en publicaties , o.a. in "Schaatssport"van de KNSB en "Brabant Cultureel". Vervolgens hield ik me bezig met schilderen van ijs : Zuiderlicht. Met het oog op "Jheronimus Bosch 500" verdiepte ik me in het werk van deze Bossche kunstenaar. Voor exposities , zoals "Brouwers Bosch Beschouwing" en "Zonnige Zonden" heb ik tal van onderwerpen en opmerkelijke details uit zijn schilderijen op mijn eigen wijze benaderd en verbonden naar deze tijd , soms met een knipoog naar moderne kunstenaars. Ik heb me ook vrolijk laten inspireren door actuele Bossche bouwperikelen en andere politieke zonden. De serie bestaat uit 30 schilderijen , allen 100x100 cm.
Nu ben ik begonnen aan een serie schilderijen : "Overleven" , waarvan er twee klaar zijn en ik ben nu bezig met het derde.
Gemengde technieken , olieverf , acryl , zeefdruk .
Jheronimus Bosch Art Center 's Hertogenbosch - Theater aan de Parade 's Hertogenbosch - Het Kruithuis 's Hertogenbosch - Galerie De Verdieping Moergestel- Galerie Achter de Beek Beek L - Galerie Beausoleil , Salon de Printemps , Grimaud Frankrijk - " Zur Steipe" Trier Duitsland - Galerie BAS Sneek - Kunst10daagse Bergen - Perron 3 Rosmalen - De Omslag Rosmalen.
Deel deze pagina via: