Neem contact op

Jan Nijenhuis

De carrière van illustrator en kunstschilder Jan Nijenhuis heeft een grote vlucht genomen. De talloze karikaturen, schilderijen en muurschilderingen zijn er het tastbare bewijs van. Hij tekent en schildert al sinds zijn jeugd. Het lag daarom voor de hand dat hij een tekencursus volgde aan de Famous Artist School. Daar kwamen twee jaar avondlessen aan de Kunstacademie bij. Het schilderen heeft hij zichzelf aangeleerd.

Bovenal zocht en vond Jan Nijenhuis zijn eigen weg. Hij maakt zich een realistische en surrealistische stijl eigen. Meestal fijn geschilderd, met toevoeging van symbolische elementen. Een stijl die het midden houdt tussen Salvador Dalí en Roger Dean. Hij laat zich verder inspireren door Magritte, Willink en bovenal Escher.

Jan Nijenhuis heeft een naam opgebouwd met muurschilderingen, decorschilderingen (pronkzittingen), portretten en karikaturen. Veel van zijn schilderijen (olieverf) maakt hij in opdracht. Verder werkt hij met pen, kleurpotlood, en gewoon potlood. De N.H. kerk in Elst, waarvan 100 zeefdrukken zijn gemaakt, is daarvan een overtuigend voorbeeld.

Hij maakt ook logo’s, posters, cd-inlays, kaarten en verder alles wat u maar geïllustreerd wil hebben.
(Sur)Realistisch en abstract in Olieverf en Acrylverf.
Doorlopend – Voormalige Pastorie, nu in gebruik door Ingenieursbureau Fortan B.V. Elst.
Doorlopend – Het Wapen van Elst, grote zaal
Deel deze pagina via: