Neem contact op

Jos Van Beek

Al ruim 40 jaar lang professioneel beeldend kunstenaar, opgeleid als 1e graads docent in de beeldende vakken, met daarnaast zijn eigen beroepspraktijk.
Kleur. Dat is na zoveel jaren professioneel werken, het handelsmerk dat in ons land het eerst geassocieerd wordt met het werk van Jos van Beek. En ja, het is waar : zoals hij met kleur durft om te gaan is bijzonder. Helder, contrastrijk,genuanceerd tot in het kleinste detail....... het klopt allemaal.En het prikkelt de kijker.
Maar eerst en vooral gaat het de kunstenaar om de inhoud, het schilderen zelf. Niet om het snelle, oppervlakkige resultaat dat je vandaag de dag helaas maar al te vaak bij “zelfbenoemde kunstenaars” tegenkomt.
Kunstenaar zijn is een vak, een beroep, en tevens een soort roeping.
Jos van Beek heeft daarin al zijn leven lang een boodschap : een doek van kleur voorzien is niet zo moeilijk. Dat kunnen kinderen zelfs. Maar een professioneel schilderij maken is toch echt een ander verhaal. Daar komt veel meer bij kijken . Een harmonieus samenspel van kleuren, vlakken, lijnen, compositie contrasten, en dat in een schildertechniek die alleen een professioneel kunstschilder zich na vele jaren eigen kan maken.
Geen decoratieve, gladde "plaatjes" dus. Soms zijn zijn schilderijen geheel abstract. Dan bepalen bovengenoemde aspecten het totale beeld. Soms is er sprake van herkenbare aanduidingen van de werkelijkheid . Nooit de werkelijkheid zelf. Om dat te kunnen bereiken is het nodig dat er gewerkt wordt. Dag in dag uit. Professioneel. Met hoogte- en dieptepunten.In een echt schilderij komt die ervaring, die doorleefdheid , die eeuwige “strijd”van toevoegen en weghalen,pas echt tot volle wasdom. En dat zie je.Dat herken je.
Bij Jos van Beek heeft dat werken ondertussen geleid tot een indrukwekkende reeks tentoonstellingen, in Nederlandse steden als Maastricht, Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Zwolle, Eindhoven Breda, maar ook in Moskou, Sint Petersburg, Kopenhagen, München, Parijs, Antwerpen, Brugge.........
Zijn klanten zijn geen eendagsvliegen, maar bewonderaars, fans, verzamelaars, kenners en herkenners van kwaliteit. Voor de volle 100%.
schilderen in acryl
Elk jaar 5 á 6 exposities in gekwalificeerde galeries en musea, In Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Kazachstan,Wit-Rusland,Denemarken en Zweden.
  • dr. Verbeecklaan 15
    5845 CE Sint Anthonis ( Oost-Brabant)
  • 0485383571 / 0636159867
  • www.josvanbeekkunst.nl
  • Jos Van Beek
  • 172554370000
Deel deze pagina via: