Neem contact op

Maaike Buiter

Levenskunstenares – Maaike Buiter

Maaike (geboren 25 juni 1953 te Amsterdam) schildert al sinds 1990. Sinds 2011 heeft Maaike de stad verlaten en de rust van Almen gekozen, waar ze al zolang naar verlangde.
Als Levenskunstenares heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld.
Ze zoekt naar levenskracht, spiritualiteit en schittering van het leven en schuwt dan ook geen enkel materiaal. Acrylverf, inkt, kralen, krijt, potlood, stift, zand….
Soms werkt ze jaren aan een doek om de essentie diepgaand en verfijnd te pakken, laag na laag, als een transformatieproces.. andere werken komen als explosie naar buiten, omdat de beelden en gevoelens niet kunnen wachten om zich te laten zien, Met haar bijzondere stijl van schilderen maakt zij intens doorleefde schilderijen met vrolijkheid en diepgang.

Door de jaren heen zijn haar schilderijen intenser geworden en ook maakt ze al geruime tijd “Healing Art”. Dit sluit nou aan bij haar intuïtieve werk en haar vermogen om healingen en Reiki te geven.
Haar werk kenmerkt zich door veelkleurigheid, detaillering en het verwerken van allerlei materialen. Het geeft een unieke beleving en sfeer.
Naast het schilderen geeft Maaike ook Sound Healing concerten, schrijft gedichten en geeft cursussen en bij de serie Healing Art heeft Maaike bijpassende klankcomposities gemaakt.
Haar schilderijen vieren de vrouwelijke kracht, pracht en de universele schoonheid. Ze weet figuratief en surrealisme op een nieuwe manier te combineren, die absoluut een nieuwe tijd in het schilderen inluidt. Het spat ervan af… of is zo ingetogen, dat je je er niet van weg kunt rukken.
Maaike maakt ook Mandala's en persoonlijke Mandala's.
Deel deze pagina via: