Neem contact op

Marie-Therese van der Riet

Na het succesvol afronden van verschillende opleidingen zoals lerarenopleiding, tekenen-textiel werkvormen, de Ruud Wackers kunstacademie Amsterdam en de studie vormgeving in Florida, legde zij de focus op het beeldhouwen, toen zij in Italië woonde. Daar, ontwikkelde zij ook haar eigen en unieke schildertechniek met acrylverf en gemengde technieken ( bv.collage).

Van grote invloed is haar werkperiode van 5 jaar in de Caribbean geweest, alwaar zij geïnspireerd raakte door het onderwater leven, met het licht en de prachtige kleuren van de eilanden. Haar succesvolle exposities werden destijds, op tv en in de media als fris, innovatief en kleurrijk beschreven.

Haar techniek, wordt gekenmerkt, door laag over laag te schilderen, met afwisselende structuren, die zij zich zelf eigen heeft gemaakt. Marie Therese werkt zelden vanuit een vooropgezet plan, maar laat zich veelal inspireren vanuit een meditatief moment. Daardoor, ontstaat “spelenderwijs” een beeld. Ze werkt veel met verschillende gemengde technieken. Marie Therese laat zich niet beperken tot doek, verf en penseel maar, maakt gebruik van alles wat op het moment van ontstaan, ingegeven wordt. Z0 verwerkt zij o.a. zijde materialen op haar doek vanwege de teerheid en fragiliteit, om zo een speciale uitdrukking te geven.

Het subtiele samenspel van veel kleur, licht en materiaal als textiel en bladgoud, vormt telkens weer een uniek stuk werk dat niet alleen het visuele maar ook het innerlijk oog prikkelt. Tegenwoordig legt zij zich toe, op het vervaardigen van het schilderen op zijde. Werken met planten o.a. het eco printen , komt hierbij veelvuldig aan bod. Ieder zijde stuk op deze manier vervaardigt, is hierdoor uniek. Het resulteert in het maken van zijden sjaals , kaftans en ook wanddecoraties.
Deel deze pagina via: