Neem contact op

Paul Funcken

Paul Funcken volgde zijn kunstopleiding in Tilburg, waarna hij zich verder ontwikkelde en de specialisatie graad glaskunst behaalde. Hij genoot onderwijs van diverse bekende kunstenaars en ontwikkelde zo zijn eigen beeldtaal. Paul werkt ruim 30 jaar als beeldend creatief professional. “Ik word vaak benaderd voor ontwerpen van grafische en ruimtelijke projecten en steeds vaker als beeldend kunstenaar. Mijn werk bestaat uit commerciële opdrachten en vrij werk”.

“Ik vind dat iedere kunstenaar een vakman moet zijn: daar wordt het werk beter van. Als je de techniek beheerst dan kun je die uitpuren. Ik heb tijdens mijn loopbaan veel energie gestoken in het vergaren van kennis en techniek. In België leerde ik de technische aspecten van het glas beheersen. Nu werk ik vaak met combinaties van materialen: glas in combinatie met hout, steen of brons. De techniek van het vormsmelten past het best bij mijn beeldtaal. Ik benader het glas als een beeldhouwer, ik boetseer, hak, slijp en smelt het glas naar mijn hand. Voor mij is het belangrijk dat een kunstwerk uit mijn handen komt, anders voelt het niet als mijn beeld.”

In het werk van Paul kun je een relatie met architectuur ontdekken. Zijn inspiratie haalt hij uit verlaten gebouwen en uit antieke of moderne architectuur. Hij maakt gebruik van vormelementen die hij op zijn manier vertaalt of in een ander perspectief plaatst. “De laatste twee jaar richt ik mij meer op primitieve en natuurlijke woonvormen. Over de hele wereld gebruikt men natuurlijke of gerecyclede materialen en dat vind ik heel fascinerend. Door mij hier op te concentreren kan ik de strakke en geometrische vormen loslaten. Ik werk veelal met het pure materiaal, gekenmerkt door de sober of weinig kleur gebruik.”

Paul woont en werkt in Udenhout.
Deel deze pagina via: