Neem contact op

Riky Van Deursen

Riky van Deursen (1962), autodidact, woonachtig in Amsterdam.
Schilderen is voor mij een ontdekkingsreis, waarin mijn gevoel en de verkenning van verschillende technieken de belangrijkste elementen zijn. Na een aantal jaren van ontdekken en uitproberen ben ik uitgekomen bij het abstract schilderen. Daar vind ik mijn ware passie en kan ik heerlijk experimenteren met kleur en vorm.
Meestal heb ik vooraf geen specifiek beeld in gedachten. Ik focus me op de kleuren en het schilderij ontwikkelt zich tijdens het schilderen.

Door te schilderen kan ik de dagelijkse dingen loslaten en kom ik bij mezelf. In mijn intuïtieve abstracte werken uit ik mijn beleving: de ene keer uitbundig met veel kleur en beweging, de andere keer ingetogen met zachte kleuren en zachte vormen. Mijn inspiratie haal ik uit alledaagse dingen en dat kan van alles zijn, beelden uit een stad, de natuur, een foto uit een tijdschrift, een beeld op televisie, gedachten, muziek, een kunstwerk, een gesprek.

Naast schilderen heb ik een passie ontwikkeld voor fotografie, wat mij vooral leert om bewust en met een andere blik naar dingen te kijken. 

Op deze pagina treft u een aantal van mijn schilderijen; voor het totale overzicht verwijs ik u graag naar mijn website.
Acryl
januari/februari 2019, Boven IJ Ziekenhuis, Amsterdam

april/mei/juni 2018, Solo expositie Ziekenhuis Amstelland, Amstelveen

juli/augustus 2017, Huis van De Wijk Buitenveldert, Amsterdam

maart 2017, groepsexpositie De Balie, Amsterdam

januari/februari 2017, Expositie OBA Buitenveldert, Amsterdam

22 juli t/m 16 september 2016, Groepsexpositie in Double Tree by Hilton Hotel NDSM Amsterdam

Deel deze pagina via: